bLuR

Asslamulaikum u all......

Aku nim dh xthu nk pk dh apa yg patut aku bt...nk truskan @ tidak..kn aku pnah cite kt u all kn pasal aku dapt twaran keje baru..so aku dh bg notis kt tmpt keje aku skrang....berat hati jgak nk bagi coz aku keje kt c2 dh stahun lebih...mcm2 aku dpt blajar time keje kt c2...tp apakah daya aku trpksa memilih yg lebih baik n mnjamin masa dpan aku...

So bla bos dh sign surat perletakan jawatan aku....rsa cm lega sgt2 igtkn dh xde mslah pape kan...wlaupun hati aku ni sbnarnye x sggup...tp lain plak jdinye....keeskanya bos pggil aku nsk lam bilik die.

B : u dh bt kptsan btol2 kew nk resign keje kt sini..??
A : ermm coz sy pk msa dpan..lgpun sy nim ank sulong byk tggungjwb..
B : so u dapat tawaran keje kt mne??
A : sy dpt dkat AIM...22/5 nim sy p kursus kt perak.
B : u ingt best sgt kew keje kt c2 dh ler jauh keje pun byk duk diam jew...xde keje lgsung...bt rugi pglaman yg u ada time u keje kt cini...lgpun kalo nk tgk pasl gaji msti mahal keje dkt swsta n anytime boleh dpat kenaikan gaji..
A : yew sy thu tp kalo ikutkan sni krang benefit staf...sana semua ada..\
B : kalo benefit staf tu alasan u nk resign i rse u salah...sni pun xde krgnye...cba u pk u baik2 u kn ank sulong byk tggungjwab tp knapa u nk keje jauh2..kalo trjadi pape dlm fmly u cm mne...sekurng2nya kalo u keje dkt sni anytime u blh balik..lgpun byk bnda yg u bleh blajar dkt sni...rugi u x ambik peluang....i nk u pk baik2 n i harap u xkn ambik kptusan trburu2.
A : ermm cm ni lah apeng kalo i x sesuai keje kt sana i balik keje sni semula ok!!
B : i xnk u rugi masa p kursus kt sana...lgpun skrg nim i dlm prncangan nk bt projek baru so xde msa nk pk semua ni...
A : Tgk lh nti sy pk semula...thnkss atas nasihat apeng...
B : ok

lpas kuar lam bilik bos pkran aku bercelaru x smpt nk pk pape....adoi pnjang lebar die ceramah dkt aku..(nsb baik free kalo brbayar x kose aku nk dgr) kalo u all nk thu byk lg die ckp kt aku tp aku bt2 xdgr cm masuk telinga kanan kuar telinga kiri...bkn pea u all nti teruk plak aku termakan hati..xthu nk nk pk cm ne dah...yg nim pun tahap maksimun dh smpai aku lnsung xleh nk wt keje hari 2 muka aku pun nmpk cm stress dh huhu...

tp kn kalo nk ikutkan hati aku nim aku nk teruskan saje..tp bla aku trpndang jew muka bos aku 2 aku terus jd cm blur 50 50...aku x smpai hti nk kecewakan die coz die baik sgt2..hbgan bos dgn staf rapat mcm kawan smpaikan owg luar x thu nk bzakan yg mne 1 bos...die pun x pnah marah2 aku...time aku bt slap aku lak yg malu ngn die coz die 2 baik...

smpaikan hari nie aku x bersua muka lg ngn bos aku...aku tkut die tnya cm mne kptsan aku..tp smpai bila aku nk larikan dri drpda die kn huhuu,,,,entah ler apa lah yg harus lakukan tuk kebaikan semua.....??? aku xnk lh jd mcm pepatah yg aku reka sndri nim "kuar mulut harimau masuk mulut singa".u all pham kn...kew x paham... k lah aku trgkan kt u all...mksd aku dlm pepatah 2...aku dh berenti keje coz nk cari keje yg lebih baik kn so last2 aku dpt yg lebih teruk kt tmpt keje bawu....lebih kurang cm tu ler,,,kalo u all masih x paham sila bt2 paham k coz aku nim dh xleh nk pk pape dh nti meroyan plak aku hihihihi...



p/s : harap2 nasib aku x mcm pepatah yg aku reka sndri tu....amin!!!!

ZzzzZZZZ....Layan jew...wssalammm










No comments: