Alahai PELIS INDERA KAYANGAN

Assalamulaikum u all...


hr nim aku duk umah sewa jew x g mna2 pun...nk p beli mknan tkut sesat  apatah lg jalan2 kn walhal Perlis Indera Kayangan kecik jew aku rasa mybe aku bwu lg kt sni kn so x brani mna ler nk p jalan...ermm lebih baik aku duk umh jew..sbnarnye aku bawu jew lg kt sini ^_^

mak, abah, syafiq n syafiqah yg mai hantar aku kt sini *Perlis*..we all bertolak  dari GANU 30/6/11 jam 11 pg coz abah aku xknal jalan..otw nk mai sini byak gak dugaan aku kena tempuhi lebih2 lg kt jalan Gerik...wow meroyan skjap aku pening beb yo lh jalan die alahai xthu nk ckp.. pastu bila smpai perlis tersesat plak..col kwn aku pun die x thu nk plan cm mne coz die pun cm aku gak first time mai sini...

cian kt abah bnyak kali die tnye owg kt mne ofis AIM..tp xde sorg pun yg thu coz kebyakkan yg abah aku tnye tu india dh ler loghat die pekat sgt mne lh abah aku nk fham...kjap ckp ikut jalan nim..pastu jalan lain plak adoiii...pening2..last aku tggu jew kwn aku mai ambik we all dkt Pblic Bank...die pun ssat gak x thu kt mne public bank..x psal2 die tnye sdra die kt Alor Setar..bawu thu..lme gak r we all tggu die siap bleh mkn2 lg kt kedai..

akhirnye smpai gak kwn aku..pastu we all just follow die...tp x sgka lak pdahal jalan yg sma jew we all pusing td..huhu tekanan perasaan tol..so lpas tgk opis n rumah sewa..aku pun ikut my famliy nk p chek in kt Hotel Seri Malaysia...aku rse cm xnk lg duk umh sewa..pe hal2 pun aku dh jnji ngn kwn aku nk jumpa kt opis jew esk time lapor diri..

misi mncari hotel bermula hehe...hotel tu dkat jew kt umh sewa aku tp malang tol nsib bilik dh penuh plak..dh rmai owg booking dh ler time nk mncari hotell tu ssah coz hotel tu tercorok skit..mmang ssah ler nk nmpak die lg2 kalo mlm..so we all trpksa cri hotel lain..we all pun chek in Hotel Malysia...nme lebih kurang jew ngn HOTEL SERI MALAYSIA kan2..just xde SERI jew haha..hrga pun murah...kemudahan pun ok siap de aircond lg...ok lh tu berbaloi ngn harga n save bajet tuuuu.

so keesokanye..1/7/11 aku p lapor diri dkt AIM..tp mak aku jew yg hntar, abah still tdo lg coz aku lapor diri kul 8..chek out hotel lak kul 12..smpt ler abah aku nk brehat...aku plak rhat kul 12.30 bleh trus hntar barang2 aku kt umh sewa...so lpas settel smua..abah,mak,syafiq n syafiqah nk balik ganu terus huhu..

time salam ngn mak aku tuh rse cm sedih sgt2 trus kuar air mata...ikutkn hati aku nk ngis jew tp malu kt kwn2 aku lak..mak aku pun dh kuar air mata siap psan lg aku elok2 duk kt negeri owg..nk bt pape igt muka man n abah...sebak aku lbh2 lg first time aku duk jauh ngn famliy..=((((((((((((((((((((((

tp aku cover gak prasaan aku wlupun air mata aku dh berlinang...pastu trus aku p opis dlm kul 3 cm tu ler..we all de meeting so aku ngn kwn aku dgr jelah coz we all x thu pape pun...lgpun first day kn..hbis meeting we all trus balik umh sewa..tp kwn aku nim plak nk p tdo umh kakak die kt Alor Setar coz mak n ayah die de kt c2..lg pun we all cuti sabtu ahad...so tggal lah aku sowg duk layan perasaan..nagisss sowg2..aku pun x sdar pkul brapa aku tdo huhu..

ops lpe nk bagi thu aku duk umh sewa nim dlam 6 org..bilik de 4..so aku share nk kwn aku..hri sbtu dorang semua dh keluar tggal aku sorg trkapai2 duk umah.. u all leh pcya x aku x mkn x mnum 1 hri coz x thu nk p beli mne + ngn takut haha...kalo cm ni alamaknye krus ler EJA GANU kn hahaha...tp yg peliknye aku x rse lapar pun just dahaga jew..mmang bowring gile r duk umh sowg..jap aku tdo jap aku tgk tv..kalo x mkn tp tdo kuat gemuk jgak aku kn hehe...tettt!!!

dlm kul 6 lebih cm tu ada lh sowg kakak senior nim balik...die tnye aku dh mkn blom..aku trus terang jelah blom mkn lg.pastu die npe x mkn jew mknan dlm peti tu cm2 ada...*dalam hati npe x bg thu awal2 haha* so aku diam je lah...lpas die tukar baju die ajak aku mkn nasi tp aku xde selara lh coz lauk yg die masak twar jew aku rse hehe...so aku ajak die p mkn KFC ..xthu ler rse cm nk mkn kfc lak..aku bkn mengidam hokee..

so aku kuar ngn kakak senior tu lpas mgrib..aku ajak die p shopping dlu coz byk barang lg aku x beli huhuhu,...nsb baik ler akak tu layan kerenah aku..we all p naik kete dia dh ler ssah nk cri parking so aku rse trharu sgt aku blnja  akak mkn KFC hehee..akak siap psan lg kt aku x yah ler nk boros sgt kn...aku ckp xpe lah hari nim jew..nk boros plak tggu gaji blan dpan hehehe...

mood : winduuuuuuuuuu kt my famliy =(((((((((((((((((((((


p/s : semoga allah permudahkan segala urusan ku...aminnn






1 comment:

saiazuan said...

uitm perlis, tmpat i study~ ;D

cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html