Azfar - Akan Ku Jumpa ( OST Syurgamu Ramadhan )




marah sebab sayang...

benci sebab rindu...

Sebab tu lah, angah kenalah sampaikan pada nenek..

Kalau sayang, tak payah marah-marah..

Kalau rindu, tak payah benci-benci...

Huhu.. jalan cerita memang best.

x sabar nk tgk next episod cm mne kn

sedih, kelakar, benci semua ada dlm drama ni

sape2 yang pnah lalui semua boleh jadikan pengajaran huhuhuhu

so sama2 lh kita menonton n meghayati drama SYURGAMU RAMADHAN

Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri

Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman MMS pun dah kira grand lah ye..

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai MMS pun kira ok what?

Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri

Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba shaya
Sama-sama menyambut raya
Maaf-maafan dihari bahagia

Aidilfitri hari kemenangan
Kejayaan menempuh halangan
Mengenali erti kesenangan
Bagi mereka yang kekurangan

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

 

video

PaHiT MaNiS KeHiDuPan Ku

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dgn orang yg salah sebelum menemui insan yg betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul, kita akan tahu bagaimana utk bersyukur dgn pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yg lain akan terbuka tapi selalunya kita akan memandang pintu yg telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu lain yg telah pun terbuka untuk kita.


Teman yg paling baik ialah seseorang yang kita boleh duduk bersama di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dgn perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yg pernah kita rasai.

 Crazy Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yg kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak akan tahu apa yg kita rindukan sehinggalah "Ianya" hadir.
Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.


Jangan pandang kepada kecantikan kerana ianya akan lapuk ditelan usia, jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut ditelan masa. Apa yang kekal hanyalah kecantikan hati seseorang... .

Carilah seseorang yang bisa membuatkan kamu tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yg suram. Akan tiba satu ketika didalam kehidupan apabila kamu teramat rindukan seseorang sehingga kamu ingin menggapainya dari mimpi dan memeluknya dengan sebenar.

Mimpilah apa yang kamu inginkan, pergilah ke mana-mana yg kamu ingin tujui dan jadilah apa yg kamu inginkan kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin kamu lakukan.



Semoga kamu memiliki kebahagiaan yg cukup untuk membuatkan diri kamu menarik, percubaan yg cukup utk membuatkan kamu kuat, kesedihan yg cukup utk memastikan kamu adalah seorang insan dan harapan yg cukup utk membuatkan kamu bahagia... .

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yg terbaik. Mereka hanya membuat yg terbaik dalam hampir apa saja yg datang didalam hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yg menangis, mereka yg terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yg telah mencuba, hanya mereka yg boleh menghargai kepentingan manusia yg telah menyentuh hidup mereka.
 

Cinta bermula dgn senyuman, mekar dgn ciuman dan berakhir dgn tangisan... ..


Masa depan yg cerah sentiasa berteraskan kehidupan yg lalu yg telah dilupakan, kamu tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga kamu melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam

" Cinta takkan datang kalau tidak dicari"

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.
Perkara yang paling kejam dalam hidup adalah kamu membuatkan seseorang menyintai dirimu sepenuh hati dan sanggup menyerahkan segala-galanya demi sebuah cinta yang suci, sedangkan kamu hanya sekadar menuturkan kata-kata cinta di bibir sahaja... meskipun lidahnya melontarkan kata-kata kemaafan, namun hatinya tidak akan memaafkan kamu sampai bila-bila lantaran hatinya yang penuh dengan kelukaan yang amat memedihkan... 
Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna penyesalan karena perginya tanpa berkata lagi.
Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk menemukan bahwa pada akhirnya menjadi tidak berarti dan kamu harus membiarkannya pergi.
Hawa diciptakan dari rusuk Adam, bukan dari kepala untuk dijunjung, bukan dari kaki untuk dijadikan alas, melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidup, dekat dihati untuk dicintai...

Kadang-kadang ALLAH hilangkan sekejap matahari kemudian dia datangkan pula guruh dan kilat. Puas kita mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah ...
Belajarlah bersyukur dengan jodoh anugerah tuhan.. usah mendambakan teman secantik balqis, andai dirimu tidak seindah sulaiman.. mengapa diharapkan teman setampan yusof, andai dirimu tidak setulus zulaikha... tak perlu mencari seistimewa khadijah, andai dirimu tidak sesempurna Rasulullah SAW...
Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu, janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja…. Karena ia akan sakit oleh karena bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup... Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang, setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya, janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja… Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu, dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu...
Janganlah kamu mengganggu hidup seseorang dengan mencuri hatinya andainya kamu tidak ikhlas menyintainya... kelak kamu akan berlaku kejam dengan meninggalkannya dan membiarkan hatinya terluka dan hidupnya menderita...
Cinta akan menyakitkan ketika kamu berpisah dengan seseorang, lebih menyakitkan apabila kamu dilupakan oleh kekasihmu, tapi cinta akan lebih menyakitkan lagi apabila seseorang yang kamu sayangi tidak tahu apa yang sesungguhnya kamu rasakan.
Wahai sahabatku yang menderita kerana cinta, usahlah ditangisi kekasihmu yang telah pergi, hayunlah langkahmu ke mana sahaja yang kamu ingini demi mengubati hatimu yang luka, moga-moga kamu akan bertemu seseorang yang dapat mengisi hatimu, kelak pasti terubat jua dan hidupmu kembali ceria...

tragedi menimpa adikku n motoku (12.45 am monday)

salammm semua yang mengenali dri ini......

malam ni macam-macam perasaan yg ada dalam diriku..perasaan marah>berslah>kasihan...adikku (azli) excident ngn moto...aku xthu kategori mane yg harus aku bagi pada dia...aku terkejut tba2 adikku (capiq) panggil aku dan memberitahu aku bahawa abgnye azli excident dgn moto aku...aku terus pergi tgak azli nk keadaan die mcm mna (masa 2 hatiku berdebar2 memikirkan keadaan die n moto). aku tgak byak giler darah mengalir di siku (kiri knan) n lutut (pun kiri kanan) azli..aku jadi sebak tgak keadaan dia..dengan serta merta perasaan marah aku pada dia terus hilang...pas2 baru teringat kat moto....astafirulaalahnaazim................moto aku dh hancur separuh..dan aku hanya mampu tersengeh duk memikirkan mcm mane nk repair..semua tu perlukan duit..tp aku biarkan dulu..yang penting adik aku selamat..aku swuh capik ambik ubat..terus aku letak pada luka dia..

aqu, azli, asro
pas2 bawu aku tnya macam mane semua ni boleh terjadi...rupanya adik aku lari dari POLIS...keslahan dia lesen tak ada, roadtax dh expied, helmet tak pakai so apa lagi memecut lah dia lari dari polis...dah lah brek moto aku x repair lagi maybe masa die brekk kot excident...dh tmpt 2 ada pasir..moto sekuter pulak....apa lagi tercampak lah adik aku....yang aku terkilan sangat adik aku tanya.. kew aku yg supoh die a.k.a maki hamun smpai excident...ye lah asalnya aku x bagi dia bawak moto aku coz bawu lpas isi minyakkk..aku jd terpikir dgn pertanyaan adik aku tdi...tba2 perasaan bersalah 2 mari a.k.a datang dalam hatiku aku tak tahu betul ke tak aku ada maki hamun dia huhuhuhuhuhu....sejahat-jahat mane pun dia....dia tetap adik aku dnia akhirat...darah yang mengalir dalam badan dia sama dgn darah aku...aku syang sangat pada adik-adikku...aku saggup bekorban apa sahaja demi diaowg...tp aku tak thu nk tunjuk kasih sayang aku pada diaowg...azli, asrol, capik n adik along sayang sangat pada adik2 along...muahhhhh....hanya allah saja yg mengetahui...along harap adik2 along akan jadi owg yg berguna pada masa akan datang...pasal moto tu xpelah along akan hntar kt kedai untuk repair....along sentiasa maafkan kesilapan adik-adik along...wasaalammm



capiqah n capiq





RaYe.........RaYe.......RaYe...RaYe........RaYe

adoi kejap poce thun sekarang dh masuk 12 hari umat islam berpoce..huhuhu. detik yg dinantikan akan tiba..tp kn aku cam xde mood jew nk raye thu ni...bajet kurang..byk barang lagi yg x beli..semua 2 perlukan duit...adoiii mne nk cari..nampak gayanya duk umh sowg2 lh aku x kuar p raye umh kwn2...cedihnye huhuhu...dulu time kecik best gak dew owg kasi duit reye skarang ni aku dh besar layak jadi mak owg pun hehehe xkn owg nk kasi duit raye lg kn...


entah ler x thu nk nk ckap apa lg..semuanye perlukan duit...kn bgus hdup ni xperlukan duit (berangan lop aku ni hehe) best jd ank owg kaye kn duk goyang kaki jew kt umh xyah keje duk perabis duit mak bapak die jew tp aku?????(pew ni eja x baik merungut kena brsyukur dgn pew yg ada kn2) bukan merungut tp meluahkan apa yg terbuku dalam hati jew huhuhu yg penting aku hppy sokmo (bt2 hpy kot) hnya allah yg maha berkuasa yg mengetahui segala kejadian hehe

at my opisss






salam....

hari ni aku xdop mood lah nk buat keje....byk sgt keje sampai aku x thu nk buat yang mana 1..adoiiii pening kepala ambe duk pikir (bleh join ahli pikir ni hehe)....last2 aku edit gambar aku biar bg cun skit almaklumlah aku ni x cun mcm owg lain (rendahdiri lh plop huhu) tp pew yg pnting aku tetap aku happy sokmo xkira de masalah @ xdop mslah...so kita enjoyyyy!!!



Omel dop gmbo aku hehe tapi kalu nk puji jgn lebih-lebih ok>>> kdang-kdang aku ni cepat perasan jgop a.k.a Syok sendiri (SS) xpe mengata diri sendiri dop dosa kn hehe tp kalu ada owg nk kutuk pun aku boleh terima jew coz aku sedar siapa diriku ini...ceh wah ayt jiwang karat lh plop hehe.. k lh aku mau cau dlu papai semua cayunk u alll muahhhh!!!

sekian

17 Ogos 2010 (selasa) jam 12.45 am

salam semua....

first sekali aku nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua my friendsss..sowy dh lme aku x ambik thu pasal blog aku (RaHsIa HaTiKu 2010)...dulu beria2 sgt aku nk belajar buat blog sekarang hampeh hangat2 tahi ayam jew (nsb baek aku x hangat mcm tahi ayam hehehe)..dah lame x aku x kongsi rahsia hatiku dalam blog..kalu ikutkan byk sgt aku nk cerita suka duka ku kt dlam ni tp x kesampaian..ye lh sjak aku berhenti keje dkat Institut Kemahiran Antarabangsa Showme aku lngsung x ambik thu psal blog...sedangkan byk aku nk kongsi pengalaman kerja di tempat baru di Pejabat kontraktor...lebih2 lg kerja dengan owg cina ada tika best ada gop tika yg dop best huhuhuhu...yg bestnye keje ngn owg cina ni dia x sombong peramah x suka mengumpat keje cool jew manjang hihihi yg x bestnye aku x fham apa yg diorang ckap, biasa lh kalu owg cina ckap melayu mesti jd pelat( conth Banyak : Manyak) xfaham pun kna buat2 fham hehehe tp yang paling x bestnye bila diaorg ckapa bhasa cina mula lh aku garu kepala yg dop gtal hahaha...lansung x fham pew die ckap adoiiiii npk gaya nye aku kena blja ckp cina lh hehehee..tapi yang paling penting aku happy keje d tmpat baru... nti kalu de msa aku kongsi lg...dh lewat ni time aku go to sleep..kn bsok xpsal2 aku x bgun sahur....daaaaaaaaa semua hrp2 hari esk lebih drpd hri ini aminnnn miss u all muahhhhh(xbtal poce kn he4)...salam

DiSeBaLiK LiRiK LaGu SaNg MaNtAn

Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar

Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar

Reff:

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri

Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri

Back to Reff

Mana janji janjimu

Koleksi Nidji yang lain.
Mp3 Download & Lirik Lagu Nidji – Sang Mantan
Gambar Artis Indonesia



DiSeBaLiK LiRiK LaGu SaNg MaNtAn

kalo aku baca lirik lagu nie tringat plak kisah aku n ex bf aku dlu..ermmm cedih bangat....kalo korang dah dgr lagu ni n menghayati lirik die msti korang dh thu ksah aku dlu kn...xyah lh aku nk cerita lagi...lagipun bkan snang nk mengimbau kembali ksah ni kn???? kn xpsal2 hjan di tgh hari hehehe...aku anggap pew yg berlaku mybe de hikmahnye. hnya allah jew yg thu perjalanan hdup kita huhuhu....hohohoho!!!!!!

Cerita Lucu Bangat

Peti kuburan

Toni dan Joni adalah dua orang sahabat yang sama2 berprofesi sebagai dokter. Toni seorang dokter gigi sedangkan Joni dokter tulang.

Suatu hari teman mereka yang bekerja sebagai dokter jantung meninggal. Untuk mengenang jasanya,dia dibuatkan peti berbentuk jantung. Setelah upacara pemakaman berlangsung khidmat, lalu akhirnya dikuburkan.

Satu minggu kemudian teman mereka yang berprofesi sebagai dokter mata meninggal juga. Untuk mengenang jasanya maka dia dibuatakan peti berbentuk mata. Setelah upacara pemakaman lalau akhirnya peti dikuburkan.

Toni melihat seseorang yang terus menangis di depan kuburan kedua dokter itu. Toni kemudian mendekati orang itu dan menghiburnya

“Sudah,sabarlah. Ini semua sudah merupakan takdir dari Tuhan. Nggak mungkin bisa kita tolak.” Kata Toni

Orang itu menjawab “Saya tidak tahu apa yang harus saya katakan padamu. Sebenarnya saya ini juga merupakan seorang dokter.”

“Oh,betulkah? memang anda berprofesi sebagai dokter spesialis apa?” tanya Toni

Sambil pergi meninggalkan Toni,dari kejauhan orang itu menjawab “Spesialis kelamin.”

My BeSt FrEiNd!!!!!!!!!!

Hai semua

korang nk thu dop sape best friend aku????? hehehe kalo korang nk thu tgk lam pic ler...aku pun xthu cm ne leh jadi best frend ngn die sampai owg laen leh kte aku ngn die kapel hohoho. mybe aku ngn die rapat sgt kot cm adik bradik. Fmly aku pun x mrh jew lau aku kuar ngn die. dengan muka slmber die ambik aku kt umah. lau laki len bertuah ler mak aku nk kasi. best frend kte kn hehehe kalo aku ssah die owg first yang aku cari. aku selesa kwn ngn die tp aku x thu lh die cm ne kn huhuhuhu. entah2 die lngsung x aggap aku ni best frend mybe musuh lam selimut kot hehehe. mne thu kn hati owg..wait n c je lh ....





Urmmmm harap2 hbgan ktaowg kekal. ye lh ssah nkl cari kwn baek ni. kwn time snang rmailh tp kwn time ssah lngsung xde..bab kte owg kwn biar seribu kasih biar 1 jeng jeng....korang leh bayang x cm ne kalo aku kwin ngn die hahahaha aku x leh nk bayang alamknya x tdo mlm r aku, psing jew tgk mka die msti hahahahahhaha aku ska smpai pg...x kew lawok kwin ngn best friend op hehehe... duk haha sokmo xdop anak lh aku huhhuhuhu..tp kn ni semua keje tuhan kita hnya mapu merancang tuhan yng menetukannya x g2 kwn hehehe k lah aku stop dlu lau de cte menarik aku kogsi ngn korang semua oklh papai mis u all

sekian....

BaRu NaK bErLaJaR

hai semua..............


aku ni bru jew nk belajar buat blog. aku tgk owg laen best jew men so aku pn teringin jgak. pnya lh crita aku mntak bdak ni tlg ajar aku. hrap die x bring ajar aku almaklumlah aku nie lembab ckit hehehe x byk ckit jew huhuhuhu. kadang2 2 aku men hentam jew. tgk2 dh masuk dlam blog aku hehehe so kalo x brkenan d hati 2 terima je lh....




sekian.....

buah cempedak di luar pagar
ambik galah tolong jolokkan
ambe bdak baru belajar
kalo salah tolong tunjukkan