KeNaNgAn BeRsAmA JaCoB

Asslamualaikum u all.......

Dah ckup rsenye aku join segmen tuk hri nim hehe xmo tamak2 nti tuhan marah xtau.. (ewah2 baik plak aku hri nim haha)..best tau join mcm2 segmen tak d sgka blog kita pun jd popular mcm blog owg lain...(xcaye sudah) so skrg nim pasal segmen kita tolak tepi coz aku nk cite sal kenangan aku n my prendzz bersama jacob plak hihih..u all semua msti dh thu kn apa itu Jacob!!! tpu r kalo ckp x thu ..aku tumbuk kang hahaha..kalo x thu jgak search sndri kt GOOGLE..

tp kn cite nim dh lama pun, rsenya thun lpas kot..aku pun xigat dh bila we all join..arghhh xkira lme kew bawu nk kuar jgak n3 nim hehe coz pic die lawa2 lebih2 lg bersama Fafau *Farah Fauzana* n FBI *Faizal bin Ismail*...

Jacob dtg ganu coz nk promosi *Gaya Hidup Sihat Bersama Jacob*...rmai gila yg dtg join hri 2 trmasuk aku n my prendzz....we all jogging2 bersama fafau n FBI..bt senaman arobix lah n mcm2 aktiviti yg ado...rugi tau kalo x p..xpasal aku pnteng keje hari 2 haha melayang duit gaji aku..tp xpe lah berbaloi coz hri 2 we all happy sgt2..yo lh dpt brgmbar ngn artis,,ko hado cm 2...xdo kn2..so jgn jelezzz ok!!! so skrag ni aku nk publish semua gmbar Kenangan Bersama Jacob tuk tontonan umum...layan jewwwwwwww...^^^^^


terbaik punya peace!!!!
tgk sana!!!!!!!! *kata fafau*

badut yg menakutkan haha *bg aku ler*

we all lagi!!!

  Bersama Jacob..nyumyy!!!!!

 peaceeee bersma fafau

 eeee x senonoh haha

 Fafau n FBI

the boys mengedixxx

 kanak2 rebena haha

 aku just tgk jew

 aku n my best prendzz *don't gosip2 ok*

n the last we all makang2

memang best ler kalo jacob bt aktiviti cm ni lg bole aku join lg hehe...coz aku ni malas nk berjogging kalo ari biasa2 so cm ne lah badan aku nk krus kn huhuhu

p/s : dorang bkn skandal aku erkk...just my prendzz jew...dont gossip2 ok!!

ZzzzZZz..layan jew...wssalam

Chegu Zubir Promote Blog Saya!!

Asslamualaikum u all.......


hari nim dgn bgganye aku nk join segmen Chegu Zubir hehehe..( gila segmen aku kn) coz aku nk popular cm blog owg lain...rmai jew owg terjah n follow..jeless mak i..hihihi....tuk pgetahuan u all aku xbrapa knal pun CZ coz aku nim baru lg dlm dnia blog..just thu follow owg jew...so td CZ terjah n follow blog ok n dia ajak aku join segmen nim so aku pew lg dh dijemput x kn sudi kn2...hehe xde lah sblum CZ jemput lg aku dh de niat nk join skli yg td..sje2 nk bt gimik kn2...ok soalannye....^^^^

*kenapa aku nak join segmen cikgu nimm???*

coz follower aku x rmai owg huhuhu..lebih2 lagi dh lame gak r aku ketinggalan dlam dnia blog..byak gila n3 aku smpan dlam kepala hotak aku nim..mcm2 story tau tp nk wt cm ne aku xde masa time 2 (padahal malas)…lebih2 lg aku krang arif bab2 blog nim coz xthu nk blajar ngn sape (teruk aku kn) smpai lah skrang aku nk aktif semula...xde lah smpai aku terperap n3 kt dlm hotak jew kn..atleast boleh aku kgsi ngn u all kn..so apa lg CZ jgn bt igt2 lpa plak nk promote blog ambe hehehe...*jgn mare yew t kna jual*

alamak...cz suwuh aku pilih n3 yg aku rse cm best tuk u all terjah n follow...n3 mne erkk..adoii...jap2..aku terjah dulu n3 mne yg aku patut aku pilih...ermmm mybe yg ni kot :

^
^
^
^

aku pilih n3 nim coz aku tengah blur skrang...xthu nk pk cm ne dah..kalo u all terjah boleh lah u all bg pndapt or nasihat tuk aku...huhuhu *kalo sudi ler*

So pea lg u meh ler kita pakat ramai2 join segmen CZ...xde rugi pape pun..mndatgkan mnfaat de r...sape2 yg nk join klik SINI....cayokkk!!!

ZzzzZZZZ....Layan jew...wssalammm






BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU

Asslamualaikum u all.........

hari nim skali lg aku nk join segmen gegar abg ben coz blog aku nim trdiri drpd blog yang cuma ada 100 FOLLOWER ke bawah so boleh ler join....harap2 slpas nim makin menigkat FOLOWER aku haha (gila kentang tol aku nim). Sape2 yg berminat sila klik SINI 

 ZzzzZZz...layan jew...wssalammm!!!!


Sweet Sgt2 Kad Kawin Zed Zaidi


Assalamualikum u all.........


kalo u all nk thu stail habis, kad kahwin Zed Zaidi & bakal isterinya Natalia Mustafa Kamal yang direka bentuk menyerupaikan muka depan Facebook. Kisah Zed Zaidi yang bertemu jodoh dengan Natalia di Facebook amat dramatik. Bertemu dalam Facebook sebagai rakan sekitar tahun 2008, kemudian Zed Zaidi membantu Natalia mengusahakan perniagaan secara online.
 Namun, selepas Zed Zaidi menunaikan umrah, dia mendapat petunjuk bahawa Natalia adalah calon yang sesuai.


Zed Zaidi akan melangsungkan perkahwinannya di Dewan Perdana Felda pada 7 Mei & sebelum itu melangsungkan majlis pernikahan di Restoran Felda Villa pada 29 April hari ini.



so tahniah diucapkan kepada Zed Zaidi & Natalia atas berita gembira ini. Semoga apa yg dirancang berjalan dgan lancar. Kredit penuh berita Mstar.

p/s: bila plak aku nak bertemu jodoh ni??nak kahwin jugak..hehehe

bLuR

Asslamulaikum u all......

Aku nim dh xthu nk pk dh apa yg patut aku bt...nk truskan @ tidak..kn aku pnah cite kt u all kn pasal aku dapt twaran keje baru..so aku dh bg notis kt tmpt keje aku skrang....berat hati jgak nk bagi coz aku keje kt c2 dh stahun lebih...mcm2 aku dpt blajar time keje kt c2...tp apakah daya aku trpksa memilih yg lebih baik n mnjamin masa dpan aku...

So bla bos dh sign surat perletakan jawatan aku....rsa cm lega sgt2 igtkn dh xde mslah pape kan...wlaupun hati aku ni sbnarnye x sggup...tp lain plak jdinye....keeskanya bos pggil aku nsk lam bilik die.

B : u dh bt kptsan btol2 kew nk resign keje kt sini..??
A : ermm coz sy pk msa dpan..lgpun sy nim ank sulong byk tggungjwb..
B : so u dapat tawaran keje kt mne??
A : sy dpt dkat AIM...22/5 nim sy p kursus kt perak.
B : u ingt best sgt kew keje kt c2 dh ler jauh keje pun byk duk diam jew...xde keje lgsung...bt rugi pglaman yg u ada time u keje kt cini...lgpun kalo nk tgk pasl gaji msti mahal keje dkt swsta n anytime boleh dpat kenaikan gaji..
A : yew sy thu tp kalo ikutkan sni krang benefit staf...sana semua ada..\
B : kalo benefit staf tu alasan u nk resign i rse u salah...sni pun xde krgnye...cba u pk u baik2 u kn ank sulong byk tggungjwab tp knapa u nk keje jauh2..kalo trjadi pape dlm fmly u cm mne...sekurng2nya kalo u keje dkt sni anytime u blh balik..lgpun byk bnda yg u bleh blajar dkt sni...rugi u x ambik peluang....i nk u pk baik2 n i harap u xkn ambik kptusan trburu2.
A : ermm cm ni lah apeng kalo i x sesuai keje kt sana i balik keje sni semula ok!!
B : i xnk u rugi masa p kursus kt sana...lgpun skrg nim i dlm prncangan nk bt projek baru so xde msa nk pk semua ni...
A : Tgk lh nti sy pk semula...thnkss atas nasihat apeng...
B : ok

lpas kuar lam bilik bos pkran aku bercelaru x smpt nk pk pape....adoi pnjang lebar die ceramah dkt aku..(nsb baik free kalo brbayar x kose aku nk dgr) kalo u all nk thu byk lg die ckp kt aku tp aku bt2 xdgr cm masuk telinga kanan kuar telinga kiri...bkn pea u all nti teruk plak aku termakan hati..xthu nk nk pk cm ne dah...yg nim pun tahap maksimun dh smpai aku lnsung xleh nk wt keje hari 2 muka aku pun nmpk cm stress dh huhu...

tp kn kalo nk ikutkan hati aku nim aku nk teruskan saje..tp bla aku trpndang jew muka bos aku 2 aku terus jd cm blur 50 50...aku x smpai hti nk kecewakan die coz die baik sgt2..hbgan bos dgn staf rapat mcm kawan smpaikan owg luar x thu nk bzakan yg mne 1 bos...die pun x pnah marah2 aku...time aku bt slap aku lak yg malu ngn die coz die 2 baik...

smpaikan hari nie aku x bersua muka lg ngn bos aku...aku tkut die tnya cm mne kptsan aku..tp smpai bila aku nk larikan dri drpda die kn huhuu,,,,entah ler apa lah yg harus lakukan tuk kebaikan semua.....??? aku xnk lh jd mcm pepatah yg aku reka sndri nim "kuar mulut harimau masuk mulut singa".u all pham kn...kew x paham... k lah aku trgkan kt u all...mksd aku dlm pepatah 2...aku dh berenti keje coz nk cari keje yg lebih baik kn so last2 aku dpt yg lebih teruk kt tmpt keje bawu....lebih kurang cm tu ler,,,kalo u all masih x paham sila bt2 paham k coz aku nim dh xleh nk pk pape dh nti meroyan plak aku hihihihi...



p/s : harap2 nasib aku x mcm pepatah yg aku reka sndri tu....amin!!!!

ZzzzZZZZ....Layan jew...wssalammm










SINOPSIS SINETRON NIKITA (Nikita Willy)


Asslamualaikum u all....

aku selalu terkejar2 tau time nk blik keje coz aku nk tgk cite nim hehe...Sinetron nim di mainkan setiap hari isnin hingga jumaat pada pukul 5.30 ptg di tv 9....aku suka lah tgk Nikitta...jalan cite yg best..rse trsentuh jiwa raga aku (ewah2 mngada2 kn)...so hri2 aku duk tgk Nikitta...xpnah ketiggalan pun...coz nk tgk Nikitta aku sgt smpai aku buang niat d hati tuk jgging kt taman..(ermm kte nk krus)...n paling yg aku ska kn coz nikitta Willy nim cntik sgt2 so cute kata owg kecik molek g2 hehehe jeles aku...


kalo u all nk sinetron nikitta nim, menigisahkan adalah seorang gadis yatim piatu yang tegar dan pantang menyerah. Malang bagi Nikita, sebuah kecelakaan menimpanya beberapa tahun yang lalu, sehingga matanya buta. Nikita berkali-kali ke rumah sakit, mencari donor kornea. Namun 7 tahun berlalu, ia belum mendapatkannya. Akhirnya Nikita mendapatkan donor mata dari Dr. PRITA (Cathy Sharon), setelah ia meninggal akibat kecelakan bersama ARVEN (Dirly Idol).
 
Di satu sisi Nikita bahagia karena akhirnya telah mendaptkan donor mata, tapi di sisi lain keluarga Prita merasa sangat menderita atas kehilangan tersebut. Padahal beberapa tahun silam, anak bungsu mereka dinyatakan meninggal karena terbawa arus sungai. Sekarang mereka harus menerima sebuah kenyataan yang pahit sekali lagi. Kini, hanya tinggal Vano (Jonas Revanno) anak mereka yang tersisa. Ibu Prita, DIANA (Lidya Kandau) mengigau terus memanggil-manggil nama Prita. Sedangkan ayahnya, TEGAR (Anwar Fuadi) hanya dapat memandang istrinya dengan sedih.

DONNY (Dude Harlino) baru saja kembali dari Amerika, setelah menyelesaikan studi S2-nya. Tujuan lain ia balik ke Jakarta adalah karena ia ingin menyatakan cintanya pada Prita. Padahal orang tuanya yang merupakan pengusaha kaya raya telah menjodohkan Donny dengan BELINDA (Raya Kohandi), yang merupakan anak seorang walikota. Tapi Donny menolaknya, tanpa ia tahu bahwa Prita telah meninggal.
Nikita yang sudah bisa melihat, berusaha keras mencari tahu siapa orang yang sudah mendonorkan mata padanya. Setelah tahu, Nikita pun datang ke rumah keluarga Prita, tepat pada 40 hari meninggalnya Prita. 

Tetapi sesampainya di sana, Arven pun tiba-tiba mengatakan ke semua orang yang hadir kalau Nikita lah yang menyebabkan Prita meninggal. Nikita pun dimaki-maki oleh seluruh keluarga Prita, tanpa mereka pernah tahu kalau Nikita adalah anak mereka yang hilang terbawa arus sungai. Nikita sangat shock mendengarnya, ia tidak menyangka kalau dirinya penyebab kecelakaan yang menimpa Prita.

Sampai suatu hari Nikita harus menggantikan Belinda menemui seseorang untuk menebus kesalahan. Betapa kagetnya Nikita ternyata pria tersebut adalah Donny. Donny pun tak kalah kaget, karena ia tak menyangka kalau gadis yang beberapa kali bertemu dengannya tanpa sengaja itu adalah anak walikota. Nikita dan Donny pun menjadi dekat. Tapi kedekatan itu membuat Nikita tidak tahan hidup dalam kebohongan. Sebelum Nikita memberitahukan kebenaran pada Donny, Donny terlanjur mengetahuinya dari Belinda. Donny pun marah pada Nikita dan meninggalkannya karena kecewa.

Di lain pihak, Nikita pun mulai sering bertemu dengan Vano. Awalnya Vano sangat membenci Nikita karena kematian Prita, namun lambat laun kebencian itu berubah menjadi cinta. Vano pun berusaha mendapatkan Nikita, tanpa tahu kalau Nikita adalah adik kandungnya.

Bagaimanakah kehidupan Nikita selanjutnya?.. Akankah ia dan Donny akan kembali bersatu?.. Akankah ia akan mengetahui kenyataan sebenarnya bahwa keluarga Prita adalah keluarga kandungnya?..

So kalo u all nk thu selebih lnjut meh ler tgk Sinetron Nikitta.......sdap bngat...rgi tau kalo x tgk..tgk jgn x tgkk>>> peace!!! jom layan gmbr Nikitta Willy yg comel lotel...^_^ 





ZzzZzZZZz.layan jew wssalam

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER


Asslamualaikum u all…..


 Sekali lg aku duk join segmen abg ben coz nk swuh rmai owg follow n terjah blog aku nim hehehe…(jahatnye kamo…jahatnye kamo)…tp kn untung tau kalo join segmen abg ben nim (kalo x caye sdah)…kalo u all nk join cm aku ni ha n nk thu syrat2nye sila klik sini ok!!

So aku xmo buang msa lg teruskn saja haha..k lah nk jadikan cerita... sebenarnya aku nim x de pun trpk pun nk bt blog smpai ke tahap nim…mula2 kn aku asyik duk terjah blog owg jew lebih2 lagi blog Myra n Ceera last2 smpai satu masa 2 hati aku tba2 trbuka nk bt blog sndri..aku nk kongsi Rahsia Hatiku dalam blog..so kalo ada pape2 bleh lah u all bg nasihat or pndapat kn..xde lah aku stress sgt kalo pndam maslah dlm hati..blog ni aku dh jadikan die sebagai teman hidupku (hehe jgn jeles ok) ermm kalo x slap aku ler mula bt blog  nim thun 2010. Tu pun jap jew ..pe lah aku ni kn main blog cm hangat2 tahi ayam jew(mengaku ksalahan dri sndri huhuhu)..pas2 tba2 aku berenti lngsung x ambil tahu pasal blog..

Lame gak r aku ketinggalan dlam dnia blog..byak gila n3 aku smpan dlam kepala hotak aku nim..mcm2 story tau tp nk wt cm ne aku xde masa time 2 (padahal malas)…lebih2 lg aku krang arif bab2 blog nim coz xthu nk blajar ngn sape (teruk aku kn) smpai lah masa aku tkar tmpat keje bawu..

Kalo tmpt keje bawu almklum je lah kn…lagsung x knal sape2..trpksa lah aku bt2 msra alam ok coz nk kwn rmai hehe....pas2 bawu aku aktif blog…sedih bangat time 2 coz blog aku lngsung xde owg follow n smpai aku jmpa blog abg ben n aku join smua segmen abg ben yg best2 tau (2 pun kalo smpt ler)….akhirnya yahooooooooooo!!!!!!! #_# ramai owg follow blog aku..so sape2 yg bawu dnia blog 2 jgn segan2 pilu2 takut2 ok coz semua 2 kacang jew hahaha…kalo x faham apa2 u all boleh terjah blog TUTORIAl n kalo nk rmai owg follow u all join jew segemen gegar abg ben mcm aku hahaha!!!!!!!!!!! gila kentang punya owg.....


ZzzzZZz...layan jew...Wssalammm

DiE KuRUs TaPi Aku????????

Assalamualaikum u all...

Aku happy sgt2 hari nim....pagi2 aku bkak FB, ada lh mamat sowg 2 add aku...aku pun pew lg approve jelh...dh owg nk kwn ngn kita kn xkn nk sombong lak...tp bkn psal mamat ni aku nk cite..aku nk cite pasal kawan aku yg dh lama x jmpa u all...lpas aku approve 2 kn aku tgk profile die...tkut2 aku knal kn..so aku terjah dlu..tba2 kn aku terpandang satu wajah nim....mcm aku pernah lihat...so apa lg aku terjah lh kn...upa2nya btol lah die 2 kawan aku dh bertahun2 x jmpa n terus aku add die...padahal kn kwn aku nim duk ganu jew...umh pun aku knal tp xde msa nk pi hehe..lg pun aku xde nbr hp die...

Pernah jugak aku search die kt FB. Aku  taip name die tp xpnah jumpa pun...x sgka lak secara kebetulan aku jmpa die lam FB mamat 2 hahaha...sape sgka kn..aku knal die thun 2005 lpas aku habis SPM...aku mmang rapat lh ngn die...slalu jew duk lepak2 umh die..smpai umh die 2 cm umh aku...suka2 hti aku jew kn...lebih2 lagi ex bf aku dlu kwn ngn bf die n tggal 1 kmpg...lg lah rapat kn...aku enjoy sgt time 2..p mne2 slalu ber4...lpak sama2 rempit sama2 hehehe byak knagan manis u all....xdpt den nk lupo...

Kalo time raya kn lg besr..ala2 romntik g2 hehe...aku bt bju sama colur ngn ex bf aku...n die pun sama colur gak ngn bf die...pastu we all p jalan sama2 p raya umh kwn2..bahagianye aku di saat itu huhuu..tp nk wt cm ne kn dh xde jodoh...trima je lah..lpas aku clash ngn ex bf aku aku jarang contact die...lebih2 lg die smbung belajar ambil diploma kt poli N9...

Pas2 kn yg aku xpuas hti sgt....time die balik  cuti sem...die ada dtg jmpa aku tau...so aku ok jew...terkejut beruk aku tgk die...kurus gila siot...makin comel lak 2 mcm model jew....arghhhhh jelesnye akuuu......mcm mimpi jew aku tgk die slim...kalo u all nk thu dlu die gmuk lg dri aku tau...sbb 2 aku slesa kwn ngn die...sama2 gemuk...lgsung x pk nk diet...pas 2 aku ada tnye die mkn ubt apa...die ckp x mkn pape pun...biasalah duk jauh k mne ckup mkn...x sma cm duk umh sndri...tp aku cm xpcye jew..msti de something ni....xnk share ngn aku kew...........aku nk kurus gak!!!!!!!!!!!!!!

Mulai drpd hari tu aku nekad nk krus..mcm2 de dlm pkran aku nim....prsaan jeles pun ada..aku xmo mkn nasi..aku nk krus cm die..smpai x do mlm aku asyik teringt die krus jew....tp aku nim just hangat2 tahik ayam jew...makin byk aku mkn de r..xpasl2 aku dh jd tong dram skrg ni.....so aku lngsung x jmpa die x ambil thu psal die...aku tkut aku jeles tgk die dh slim.....hehehe....kotor kn pmkiran aku nim...malang tol sape dpt kwn cm aku hahaha...tp lpas jmpa die ni kn aku dh start nk enjoy smula ngn die lpak sama2 cm dlu coz aku ngn die SAMA...we all still SinGle!!!!! Wakakaka.......

dlu2 time die gemuk

 skrg dh krus n tomey huhuhu

ZzzZzZZZz...layan jew...wssalam






















aLaHai Bz Nye Aku!!!!

Asslamualaikum u all..............



jelezznye aku!!!!!!!!!! owg lain best jew dpt main blog ada jew msa trluang tp aku?????? (xpsal2 hehe)ari2 duk terjah owg pnye jew kn..xde mse lngsung nk kuar n3 sndri sdgkan dlm kpala otak aku nim mcm2 n3 ado...tp masa plak xdo....cian kt aku uhuk!!! bz mngalahkn MB kn2 hahaha..meroyan tba2..so sape2 yg duk terjah aku jgn jemu2 k..nt de msa aku update cite best (promote npk hehe) n yg penting jgn lpe follow me coz i follow u back wakakaka  @_@