AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

Asslamualaikum u all.......

 pg nim abg ben de bt segmen 24 jam...so d sbbkan mata aku nim blom ngtk lg...aku ambik ksempatan ler nk join ler segmen nim coz dh lme aku x join segmen hihihih....
Segmen ringkas sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA  pada setiap 31hb Mei ...
Jom sebarkannya .... sangat mudah ..
so sape2 nk join sila klik SINI..

kta kn xnk merokok!!!!!!
Jika ada yang menyangka undang-undang ini dikuatkuasakan sebagai salah satu langkah menggalakkan orang ramai untuk berhenti merokok, tanggapan itu silap. Motif utama ia dilaksanakan sebenarnya adalah untuk mengurangkan kadar kematian mereka yang menyedut asap rokok. Hei, kajian menganggarkan lebih 600 orang yang mati setiap tahun adalah daripada mereka yang tak merokok! Ya lah, kau hisap rokok tapi kau hembus asap rokok keluar. Tengok siapa yang sedut? Orang-orang di sekeliling kau. Dalam tidak sedar, kau dah jadi pembunuh! Tujuan kedua barulah berharap agar perokok tegar berhenti merokok.

Bagaimana pula di Malaysia? Asyik cerita pasal England saja. aku pun tak tahu sejauh mana keberkesanan kempen “Tak Nak”, tapi bgi u all sendiri cm ne, jika u all sebagai perokok tegar, setakat kempen “katakan tidak kepada rokok” itu tidak akan memberi apa-apa kesan kepada u all kn. Tambah lagi jika u all sudah merokok selama 20 puluh tahun. Setakat kempen begitu, anggap saja ia macam angin yang berlalu! Penguatkuasaan juga tidak ketat. Err.. contoh terbaik, kalau u all masih ingat tahun lepas timbul isu ahli-ahli parlimen merokok di dalam bangunan parlimen, yang merupakan kawasan larangan merokok. Jangan sekadar berkempen menghabiskan wang untuk pengiklanan, tapi pelaksanaannya tidak segah seperti yang dihebahkan.

so semua nim just2 hangat2 tahi ayam jew kn...apa yg best sbnarnye merokok nim ce citer ce citer...aku pun nk thu gak lain ler aku nim perokok kn xyh lh aku sbuk2 nk tnya u all...aku nk pegang pun geli apatah lg ngn habuk die mmang aku x selera nk mkn..huhuhu...angan2 aku lh kn nk cri suami yg x hsap rokok tp enth ler..kadang2 apa yg kita xmahu 2 lah kita akan dpt akan..allwuhalam..

p/s :, daripada u all menghabiskan duit untuk membeli rokok untuk membunuh diri dan orang yang tersayang, adalah lebih baik, err.. u all tanam pokok bunga!!! kn byk faedah kn2

ZzzZZz....layan jew..wssalammm


10 comments:

aida4eva said...

tak suka perokok jugak..

dok sedut-sedut pastu hembus apa dapat pun tak taw. haih.

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!!

Eja GaNu said...

eda4eva ~ ermm thu xpew..owg lain sdap2 duk hsap kita yg jd mgsa keadaan duk hdu hsap rkok kn2 hihihi

Eja GaNu said...

haris kaito ~ thanksss singgah...nti i follow n jgn lpe follow me ok!!!!!! peaceee

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Salam ,

Terjah & follow dari Segmen BA

http://themptyanty.blogspot.com/2011/05/aku-kata-tak-nak-tak-nak-laa.html

FB: ALady NamedYanty

Katakan TAK NAK!

Eja GaNu said...

A Lady Named..Yantiey ~ thankss terjah n follow...sy pun dh terjah n follow kamo hihihi

solomolo said...

merokok tak nampak cool...
merokok tak nampak hebat...



jom baca entri tentang percutian ke Bali...
http://solomolo.blogspot.com/2011/05/percutian-ke-bali-part-1.html

Golden Rose said...

katakan tak nak pada rokok...salam perkenalan...jemput singgah...

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

Eja GaNu said...

solomolo ~ btui2...apa yg awk kte...nnti sy singgah ok hihi

Eja GaNu said...

Golden Rose ~ salam prkenalan tuk awk jgakk...thnks coz awk delh nbr yg ke 100 dlm follower sy...nnti sy singah n follow k