LaPor Diri at Pusat Latihan Amanah Ikhtiar *22/5/2011*

Assalamualaikum u all........

Smpai jew kt Hotel Seri Malaysia we all terus chek in..abah aku yg settel smua tu aku x thu ler brapa kn bayar deposit hehe..so bila dh settel we all trus masuk bilik..perghhh besar gile blik dia..semua keperluan ada..yg aku x than sgt bila tgk katil..yo lh letih tau seharian duk lam kereta *ek ele cm aku yg bawak kn.*..adik aku plak brapa kali duk ulang ke bilik air coz nk mndi air panas hahaha smpai x thu die tdo kul brapa..

aku palk di buai mmpi yg indah//mmang x sdar dh bila dh tdo atas katil yg empuk tuh..sdar2 dh pg..tu pun rse cm mlas jew nk bgun..mak aku plak bsing2 coz abah ajak trun bekfast...abah aku dh booking skali smlm..so dgn prasaan mlas trus jew aku p mndi...we all chek out dri hotel pada pkul 12.00 tgh hari...

lpas chek out terus abah hntar aku kt pusat latihan..tp xde owg lg coz lapor diri pukul 2.00 ptg..so abah ajak p jalan2 dlu kt Tesco n tidak lupa jga tuk isi perut tkut2 aku lapar nnti hahaha..dlm kul 2.00 aku p lapor diri..dpt cadar, kain selmut n fail trus  akun naik bilik..nerves jgak aku nk naik bilik coz aku x knal sape2 pun..tp yg bestnye pelatih yg terlibat dlm kursus induksi ni semuanya trdiri drpada salam pntai timur haha...tkjut gk aku...kalo aku thu xyah lh nk swuh abah ssah hntar..xpun aku nk bas jew ngn dorang..ada yg naik bas n ada jgak yg famliy hntr..

lpas hntar aku naik bilik..mak n abah pun siap nk balik ganu... adik aku plk si syafiqah nim duk ngis2 dh coz nk ikut aku tggal kt pusat latihan,,.smpai xmo salam ngn aku..tba2 lak aku pun trse sedih...huhu nk balik gak..xmo duk sniii...tp nk bt cm ne demi masa dpan aku trpksa aku tabah mghadapi semua nim...

hri nim jadual xde padat sgt sekadar lapor diri jew byak aktiviti bebas...sembhyang pun dlm bilik jew...kul 9 mlm nnti ada taklimat mngenai prgram di dlm dewan...bacth we all di namakan Siti Habsah..setiap bacth akan d beri nama snang skit bla nk handle kn2....dlm taklimat tu ada perlntikan penghulu, penghuluwati, iman, bilal, tukang jaga masa hehehe...tp aku xde pgang jwatan apa2 pun..so selesai jew taklimat we all masuk bilik masing2...aku dpt msj dri mak aku yg dorang dh selamat smpai kt GANU...alhamdulillah...lega hati aku...

tp kn nsib baik ler aku nim jenis mesra alam n mesra mall skit..snang nk dpt kwan...xde lh aku brasa sunyi kn2..masing2 perkenalkan dri masing2...smua asal trg hehe..tu yg best xyah ler aku nk berbelit lidah nk ckp KL haha..ckp ganu dh..mlm pertama aku rse ssah sgt nk tdo..mybe tmpt bawu kn...tut2 time ni plak hdung aku nk selesme..owh shittt!!!..kn xpasal2 owg ckp aku ngis haha.pdhal aircond punya hal...aku pun xthu pkul barapa aku terlelap sedar2 udah pagi.

p/s : tuk 23/5/2011..ada masa aku smbung hoke coz aku nk kuar jap p tmpat keje lme hehe

zzzZZZzzz...layan jew...wsalammm




1 comment:

Azman Abidula said...

Skg dah keje kat AIM ke?